Дайджестът е част от www.kalin.co.nr
Линкове към интересни публикации, прочетени напоследък
Когато кликнете върху заглавието, ще отидете на оригиналната публикация, резюме от която съм публикувал. Датата, която е посочена преди линка е дата на добавянето на линка, а не датата, от която е публикацията. Ако искате да споделите нещо отностно прочетеното, може да го направите в книгата за гости.


19.11.2011  Куче тъгува за стопанина си край гроба му, отказва да си тръгне.  
Това видео ще ви разплаче
Кучето „охранява” гроба на починалия си стопанин в Китай вече цяла седмица, без да напусне района. Верността на кучето впечатлила цялото село край град Кингдао. След като стопанинът – 68-годишният Лао Пан, починал, жълтото му куче изчезнало. По-късно хората от селото го намерили на гроба му. В продължение на седем дни кучето отказва да напусне гроба. Селяните се опитали да го върнат у дома с кифли. Но кучето ги взело и пак се върнало в гробището. Сега селяните носят храна и вода на кучето редовно.


04.10.2011  В Румъния вече няма да се раждат телевизори.  
Това видео ще ви разплаче
Новият Граждански кодекс в Румъния забранява на родителите в страната да кръщават децата си със странни имена, предадоха медиите в Букурещ.

05.08.2011  Потребителите на Internet Explorer – с най-ниско IQ?  
Това видео ще ви разплаче

Според проучване на канадската консултантската компания AptiQuant, юзърите на старите версии на Internet Explorer – браузъра на Microsoft – имат най-ниско IQ. Резултатите сочат, че хората, които сърфират с IE 6 имат среден коефициент на интелигентност от едва 80. Потребителите на Firefox, Chrome и Safari се справят значително по-добре с теста, като тази група има среден резултат от около 110. Най-добри резултатите дават потребителите на Opera и Camino, които имат IQ от над 120.
07.06.2011  Минута и половина за размисъл  
Това видео ще ви разплаче

Вижте това видео. Кратко е, но оставя много след себе си...

24.05.2011  
България - стихотворение от Реджеп Кюпчу  
Любовта на един Баща

Прекрасно стихотворение за България, писано от български турчин.
08.05.2011  
Любовта на един Баща  

Любовта на един БащаИсторията на един австралийски баща, който реализира мечтата си да се състезава заедно със сина си, роден с детска церебрална парализа.

6.05.2011  
Живков изпрати Славков  

живков изпрати славковВътре вече бяха наследниците на Батето в олимпийския комитет и БФС Стефка Костадинова и Борислав Михайлов. Дойде и специален емисар на боса на ФИФА Сеп Блатер. Дясната му ръка Валтер Гаг предаде специално съболезнователно писмо до семейството на Батето.

16.10.2009  Съвременният мъж е мекотело  

Съвременният мъж не може да стъпи и на малкия пръст на предшествениците ни по сила и ловкост, твърди австралийският антрополог Питър Макалистър, цитиран от в. "Индипендънт".

В книгата си "Мъжтропология" ("Manthropology") той твърди, че днешните мъже са "най-лошите" в историята.29.09.2009  Зад маската на политическата коректност се крие по-злобната версия на марксизма  

С първото си посещение в България известният руски писател и дисидент Владимир Буковски разбуни духовете. Според Буковски, зад термина „политическа коректност“ се крие пъклен план за разрушаване на обществата, който бързо и успешно се реализира в световен мащаб от активистите на различни малцинствени групи – хомосексуалисти, феминистки, религиозни общности и др.
20.09.2009  Сиромахов - как влязох във Фейсбук  

По-неприятното е, че някои от новите ми приятели започнаха да ме засипват със сърчица, усмихнати човечета, нарисувани халби бира, а след 15-ти декември и с виртуални елхички и ме увещаваха да си ги колекционирам.

Попитах един колега за какво служат тия виртуални елхички, а той ми каза: “Не знам, но аз вече съм събрал 734. Чудя се къде да ги завра?”

17.09.2009  Защото сме социалисти
Полицаи задържаха Елена Йончева заради просия  

Топ журналистката цяла седмица е новото лице на рубриката "Звезден репортер" на Нова телевизия и направи репортаж, посветен на хората, които изкарват парите си на улицата. Йончева реши лично да се впусне в ролята на просякиня.
09.08.2009  Samsung пусна телефон от царевица  

Samsung пуска прословутия телефон, произведен от царевично нишесте, в продажба. Той ще се разпространява в мрежата на местния оператор Sprint, пише mobilebulgaria.com
Reclaim, както се казва телефонът, е произведен от 80% рециклирани материали. Той е слайдeр с QWERTY клавиатура, 2 МР камера, Bluetooth и microSD порт.08.08.2009  Учени: Бирата превръща мъжете в жени  

Прекалената употреба на бира стимулира изработването на женски полови хормони в мъжкия органиъзм, което може да има странични ефекти. До такова заключение са стигнали експерти след изучаване на действието на фитоестрогените, които се съдържат в хмеловата напитка.
07.08.2009  Този странен, необясним Хомо сапиенс  

Принадлежим на изключително чудноват вид. Учените успяха да разделят атома, да изпратят човек на Луната и да изучат структурата на ДНК, но въпреки всичките усилия, някои от най-странните характеристики на човека все още нямат обяснение, пише сп. "Ню сайънтист" (NewScientist.com).20.07.2009  Кои са най-популярните заблуди в света  

В света има стотици известни хора, събития и факти, които се приемат за чиста монета, а в последствие се оказват най-обикновена заблуда. Една от най-разпространените теории е, че нашата планета представлява идеално кълбо. Това обаче не е така, защото Земята всъщност е сплескан елипсоид. Откъм полюсите това уж кълбо е доста сплескано, а екваторът "стърчи" като дебел колан.
19.07.2009  Ортодоксалните евреи се сдобиха с "кашерна" интернет търсачка  

Силно религиозните евреи, които досега не можеха свободно да сърфират из интернет заради порочното съдържание на много от сайтовете, вече ще имат тази възможност благодарение на нова "кашерна" търсачка, предаде Ройтерс. Името на сайта - "Кугъл" (Koogle) - е игра на думи между едноименен еврейски сладкиш и световноизвестната интернет-търсачка "Гугъл", заяви собственикът му, Йоси Алтман.
07.07.2009  Обама уби муха  

Американският президент беше смутен от мухата и след като я предупреди да се махне от него, не му остана нищо друго, освен да реши проблема собственоръчно.

01.07.2009 Intel се отказва от Windows Vista  

Intel не възнамерява да обнови компютрите в своите офиси с операционната система Windows Vista, съобщава The New York Times. Решението е взето, след като IT специалистите на корпорацията анализирали всички плюсове и минуси на новата OS на Microsoft и стигнали до заключението, че Vista не им е необходима. Прес-секретарят на Intel заяви, че компанията тества и използва Windows Vista в някои свои подразделения, но не в цялата компания.19.06.2009  100 хил. лв. струва номинацията за мажоритарен кандидат  

"Въвеждането на мажоритарен елемент във вота може да не е крачка, но поне е стъпка в правилната посока", обичат да казват новаторите в изборното законодателството. На практика обаче това не е стъпка, а скок в нищото.


27.05.2009  90 - годишен свещеник пази българския дух  

Рядко ни се случва да срещнем хора, които да ни приличат на библейски персонажи. Хора с мисия и ценности, които са ни толкова чужди, че ни приличат или на пришълци, или на хора от друг забравен свят. Вижте един свещеник на 90 години, който продължава да служи и да пази българския дух.

21.06.2008 Учени препоръчват повече атомни централи в интерес на климата  

В доклада за климата на ООН (показан на 22.02.2007) учени препоръчват незабавно намаляване на вредните емисии в атмосферата, чрез построяване на ПОВЕЧЕ АТОМНИ ЦЕНТРАЛИ вместо ползването на такива, които изгарят въглища.

21.06.2008 Невероятна криминална история от Скопие


Иван10.04.2008  Лъже ли ни Music Idol? - Твърде много факти будят съмнение в това дали не ни разиграват като sms-изпращачи (за тези които се връзват да изпращат). Съмнителна е технологията на отчитане, и много неща неизбежно ни карат да се замислим дали всичко не е съшито с бели конци.

10.04.2008 Изгоненият от Music Idol Иван Ангелов: Никога няма да разбера овчедушието в България

09.02.2008  Иво Сиромахов -  Ръководство за писане на автобиографии

азис_малка18.01.2008  Топ-10 на най-дразнещите публични личности за 2007-ма в Чалгария

18.01.2008  КОМУНИЗМЪТ си отиде ..... Лозунгите му останаха
При директора се влиза само по голяма нужда!
(Надпис на вратата на директорски кабинет)
Човекът е главна фигура в животновъдството... и.т.н.

26.09.2007 - Българи масово пазаруват в Гърция. Кило захар в Солун върви по 1,20 лв., докато у нас най-евтиният пакет е 1,50. Оризът у съседите е поне с 20 ст. по-евтин. 

26.09.2007
Абортите в България повече отколкото в най-големите европейски държави - В България броят на абортите е по-висок отколкото в най-големите европейски държави - през 2005 г. у нас са направени 41 795 аборта, в Румъния - 17 902, а във Финландия 2 268. Това съобщи доц. Елиан Рачев, председател на Българското дружество по акушерство и гинекология. (За целта може би ще е полезно да се види и това - http://kalin.free.bg/abort/ - бел. в скобите моя)

29.08.2007 
Чалга парти в Ботаническа градина на СУ - Ботаническата градина на СУ в София се ползва като терен за чалга партита. По същото време Универитетът се опитва да запази собствеността си върху тази в Балчик.
26.08.2007 Компромиси правя само с майка си!... или лафовете на Tити Папазoв

26.08.2007 Китай остана без жени  Заради политиката на Пекин, която забранява на семействата да имат повече от едно дете, и предпочитанията на повечето родители да имат момчета, силният пол е значително по-многоброен от нежния...Една от основните причини за дисбаланса е, че повечето бременни жени правят аборт, ако носят момиче.

22.08.2007 Кока кола се прави от буболечки - "...Интересно е какво има в този екстракт на “Кока-Кола” „Според резултатите от проведеното от нас изследване бе установено, че този екстракт е комбинация от естествения оцветител кармин или хранителната добавка кошинил (cochineal), която се получава от кошинилни червеи. В хранителната промишленост тя също така е известна като карминова киселина, на която е присъден международният индекс Е-120″

20.08.2007 Градски легенди  Разни истории, истинноста на които не може да бъде потвърдена.

15.08.2007 Истински български имена - Анна Кокошкова, Китка Циркова, Лъвица Боримечкова, Шмайзер Пъдпъдъков... бе направо кликнете на линка и вижте останалите.

15.08.2007 Репортаж в снимки и клипове на безредиците в Красна поляна

13.08.2007 Стихотворения от Антонин Горчев
Случайно попаднах на тях. Рядко харесвам съвременна поезия, но тези оцених.

12.08.2007 Добра селекция от вицове
"По време на бомбардировките над Белград двойка изтребители се отклоняват и погрешка навлизат във въздушното пространство над София. По едно време единия пилот поглежда надолу:
- Абе тука хвърляхме ли?
- Не, не. Тука си е така - отговаря другия."

11.08.2007 Според последните проблясъци на учените хората и шимпанзетата са правили секс помежду си 4 млн. години
"Дори след като първобитните хора и шимпанзето по пътя на еволюцията вече са били разделени, те са продължили да се чифтосват помежду си над 4 милиона години, твърдят учени от Масачузетския технологичен институт (MIT). В резултат на това са се раждали хибриди, които са били способни да се възпроизвеждат."
Според един от коментарите на статията, Буш е доказателство за това, че в някои държави тази практика продължава.

10.08.2007 Консумацията на кафе намалява риска от рак на черния дроб
"Анализирайки данните от 10-те изследвания д-р Франческа Брави и колегите й от института "Марио Негри" в Милано са установили, че за хората, които пият кафе, рискът от развитието на хепатоцелуларен карцином /HCC/ е с 41 процента по-малък, отколкото за тези, които не консумират ободрителната напитка."

06.08.2007 Детският радиохор на БНР може да се слуша от сайта на китайското радио
Китайците наистина харесват българското изкуство. Може да слушате онлайн световноизвестния хор на Христо Недялков не от къде да е, а от сайта на китайското радио. Имат доста богата секция на български език. Сложили са и специален каталог с песни на хора, които за съжаление не могат да се свалят, но могат да се чуят с Windows Media Player онлайн. Приятно слушане на тези, които харесват такава музика!


Шлиферът на Леонардо корица06.08.2007 Шлиферът на Леонардо - Ивайло Диманов
"Заглавието е недвусмислена пародия с бестселъра на Дан Браун "Шифърът на Леонардо" и идва нарочно, за да провокира интелигентния читател, отегчен от сълзливи и милозливи холивудски четива с вкус на прекипяло шардоне. Острият хумор и метафорична гротеска на автора ще накарат читателя да изпие на един дъх невероятните истории в сборника, да се посмее от сърце над Нейно Величество глупостта, която като че ли няма почивен ден в абсурдите български, в които всички ние живеем."(Из рекламата на книгата в  bgbook.dir.bg/)


05.08.2007 Истината за Калгон
 "Да започнем да смятаме:
• Калгон за една седмица = 6,40 лв;
• Калгон за една година ? 52 х 6,40 = 332,80 лв.
• Калгон за 10 години (животът на пералнята от рекламата) = 3 328 лв." - общо взето е много по-изгодно да чакаш котленият камък да ти скапе пералнята и да си купиш нова.(курсивът мой - kalin.co.nr)

04.08.2007 Според Сн. Димитрова тя е била въвлечена от показанията на другите сестри
 "Те написват името й, въпреки че не я познават, уточнява тя пред "Щерн". Снежана вярва, че и другите са били изтезавани, но я озадачава фактът, че след мъченията са били в състояние да напишат собственоръчно признание.
Самата тя посочва, че не е могла да пише след изтезания - но и не е набеждавала никого, разказва тя по-нататък пред германското списание."

03.08.2007 Хлябът скъп, зрелища няма!!!
"Защо не се отваря резервът? Отговорът е винаги един – пари! Всеки икономист може да се сети поне за 3 начина да се изкарат милиони от такава ситуация. Ако знаеш кога и как ще реагира резервът! Дотогава цените ще скачат. Тъпото е, че чрез резерва може да се спре скока, но не и да се върнат обратно цените, които така или иначе всички по веригата отдавна си мечтаят да вдигнат. Така че пригответе се за ценови шок. Както се казваше в един стар виц – 5% заради сушата и 20% заради гушата."Free Web Site Counter
Free Counter

Valid HTML 4.01 Transitional